in ,

Kanal İstanbul Hakkında Önemli Açıklamalar !

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Kanal İstanbul projesi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Türker ve Yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya gelen Bakan Karaismailoğlu bakanlığın üstlendiği projeler ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

En son olarak Haziran ayında Sazlıdere Köprüsü temel atma töreni ile ilk kazmanın vurulduğu dev projede tapu işlemleri sürerken bazı bürokratların imza krizi çıkardıkları iddia edilmişti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ise yapmış olduğu açıklama ile iddiaları yalanlamıştı.

KANAL İSTANBUL PROJESİ MALİYETİ NASIL FİNANSE EDİLECEK !

Döviz kurunda yaşanan yükseliş sebebi ile projenin maliyeti de yükselirken dev proje ile ilgili açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Kanal İstanbul projesinin kendileri için olmazsa olmaz olduğunu açıkladı.

Bakan Karaisamailoğlu dünya ticaret hacminin 12 milyar ton civarında olduğunu belirterek bu miktarın 25 milyar tona çıkacağını dile getirerek “Bu yüklerin yüzde 90’ı deniz yolundan taşınıyor. İstanbul Boğazı’nın da kapasitesi belli. Şu anda 40 binin üzerinde bir gemi geçişi sağlanıyor. Önümüzdeki yıllarda 70 binlere çıkması bekleniyor” dedi.

Rakamlara göre bu kadar geminin İstanbul Boğazından geçmesinin mümkün olmadığı söyleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu problemlere çözüm bulmak için Kanal İstanbul projesinin bir zorunluluk olduğunu ifade etti. Proje için bütçeye yük getirmeyecek alternatif finansman modelleri üzerinde çalıştıklarını söyleyen Bakan Karaismailoğlu dünyanın en önemli altyapı firmaları ile proje ile ilgili temasta olduklarını ifade etti.

Ne düşünüyorsunuz?

93 points
Upvote Downvote

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

Ev Satarken Emlak Ofisi İle Çalışmanın Faydaları

Japon Mimarisinin Özellikleri