Türkiye kentsel dönüşüm projelerine ağırlık vermeye devam ederken 30 Ekim tarihinde meydana gelen İzmir depremi ile 14 binanın yıkıldığı enkazın altında onlarca canı kaybeden İzmir’de de süreç hız kazandı. İzmir Bayraklı kentsel dönüşüm projesi kapsamında ilçede evi olanlara kritik uyarı geldi.
30 Ekim tarihinde İzmir’de meydana gelen 6.9 şiddetindeki depremde en büyük hasarı alan ilçelerden biri olan Bayraklı için kentsel dönüşüm müjdesi verildi. İzmir Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, konu ile ilgili açıklama yaptı ve bölgede evi olan vatandaşlara beklemeleri yönünde tavsiyede bulundu.
MÜTEAHHİTLE KENTSEL DÖNÜŞÜM SÖZLEŞMESİ İMZALAMADAN ÖNCE BEKLEYİN !
Seferihasar merkezli yaşanan depremde İzmir‘de en fazla hasar gören ilçeler arasında bulunan Bayraklı ilçe belediye başkanı Serdar Sandal kentsel dönüşüm müjdesi vererek “Ada bazında işlem yaparsak hem şehrin otopark problemini çözeriz hem de daha güvenilir binalar elde ederiz. Maliyeti de indirmiş oluruz. Farklı bankalarla görüşmeler yaptık. Plan notları netleştikten sonra uygun kredi verilmesi ile ilgili… Bu mesele, Büyükşehir Belediyesi ile çözeceğimiz bir konu. Doğru iş modelini getirmediğimizde bu işi çözemeyebiliriz. Saydam, şeffaf ve anlaşılır bir teknik olmalı. Bayraklı, evini asla satmasın. Müteahhitle ucuz anlaşmaların altına imza atmasın.
Başkan Sandal, vatandaşlara aceleci davranmamaları yönünde uyarıda bulundu. “Büyükşehir ve Bayraklı belediyelerinin teminatını almadan, plan notları netleşmeden adım atıp mağdur olmayın !”
İZMİR’DE SİYASİ TARTIŞMALARDAN UZAK, TARİHİN EN BÜYÜK KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ BAŞLATILMALI !
Başkan Sandal, İzmir’de deprem öncesinde kentsel dönüşümün kentin dış çeperleri için planlandığına dikkat çekti. Yaşanan depremin aslında kentin merkezinde acilen kentsel dönüşüme ihtiyaç olduğunu gözler önüne serdiğini belirtti ve kentsel dönüşümün siyaset üstü bir konu olduğunu dile getirdi. İzmir’de mahalli yönetim ile iktidarın acilen el ele vererek tarihin en büyük kentsel dönüşüm projesini hayata geçirmeleri gerektiğini söyleyen Sandal, konu ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile görüşmeler yapacaklarını belirtti.