in

Eve Hırsız Girmesi Durumunda Konut Sigortası Ne İşe Yarar ?

Konut Sigortalı Eve Hırsız Girdiğinde Yapılması Gerekenler Nelerdir ?

Her ne kadar güvenlik önlemleri alsanız, evinize kilit vursanız da evlerde meydana gelen hırsızlık olaylarını önlemek çoğu zaman imkansız oluyor ve büyük bir emek ve zaman harcayarak satın aldığınız eşyalarınız zarar görebiliyor.

Fakat hırsızlık sonucu çalınan eşyaları, hırsızın bina ve eşyalara verdiği ve verebileceği zararları yani bütçenizi, uygun fiyatlarla alacağınız konut sigortası poliçesi ile güvence altına almanız mümkün.

Konut sigortası; kırma, delme, yıkma, devirme gibi zararları teminat altına alır. Bunlar dışında; zor ve şiddet kullanarak evlerdeki eşyalarda, iş yeri, ambar, depolardaki mallarda ve demirbaşlarda hırsızlık ve hırsızlığa teşebbüs sonucunda oluşan maddi kayıpları ve giderleri karşılar.

Sigorta sahibine ve sigorta sahibiyle birlikte sürekli oturanlara ve çalışanlara ait sigortalanabilir kıymetler de konut sigortası kapsamındadır.

Hırsızlık eylemi sırasında konutta oluşabilecek zararlar konut sigortasının güvenceleri arasında yer alır.

Konut sigortası ile güvence altına alınmış; değerli evrak, tahvil, hisse senedi, mücevher ve kıymetli maddeler, değerli eşyalar, sanat ve antika değeri olan sanatsal değerlerin poliçede yer verilmesi ve kilit altında saklanması şartı ile konut sigortasında güvence altına alınabilmektedir.

Konut sigortasının tüm bu avantajlarından faydalanabilmeniz ve binanızın hasar görmesi halinde sorun yaşamamanız için; konut poliçesi kapsamındaki binanıza hırsız girmesi durumunda yapılması gerekenleri bilmeniz lehinize olacaktır.

Evinize Hırsız Girdiğinde Yapmanız Gerekenler

Hırsızlığın gerçekleştiği tarihten itibaren en geç 5 iş günü içerisinde sigorta şirketine durumu bildirmeli, yani hasar ihbarı yapmalısınız.

Hırsızlığın meydana geldiğini farkeder farketmez hırsızlığı yetkili makamlara bildirmeli ve tutanak tutturmalısınız.

Zarar gören çalınan değerli evraklarınız olması halinde, elden ele geçmesini engellemek için konu ile ilgili yerlere başvuruda bulunmalısınız.

Hırsızlık delil ve izlerinin kaybedilmemesi hırsızlık tespiti için önemlidir. Bu nedenle, eksper tespit yapıncaya kadar delilleri kaybetmemeye özen göstermelisiniz.

Konut Sigortalı Eve Hırsız Girmesi Durumunda Gereken Belgeler

Hırsızlık halinde aşağıdaki belgeleri, eksper aracılığı ile sigorta şirketinize ulaştırmanız da hasarın tazmini için gerekmektedir.

Konut sigortası poliçesi,

Karakol tarafından tutulan tespit tutanağı,

Hırsızlığın nasıl gerçekleştiğini anlatan detaylı beyan,

Çalınan mallara ait talep yazısı ve faturaları.

Çalınan eşyalarınız olayın gerçekleşme tarihinden itibaren 30 gün içerisinde bulunmaz ise, karakol tarafından hazırlanan ‘’çalınan malların bulunup bulunmadığını’’ belirten belge sigorta şirketine teslim edilmelidir.

Ne düşünüyorsunuz?

244 points
Upvote Downvote

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı Metro Hattı Ne Zaman Açılacak ?

Minimalist Dekorasyon Nasıl Uygulanır ?