Bodrum’da, içinde doğal ve arkeolojik sit alanı da olan taşınmazlar yaklaşık 52 milyon TL bedelle satışa çıkarıldı.
Bodrum Milli Emlak Müdürlüğü’nün, Resmi Gazete’de yayımlanan ilanında, Göl ve Konacık Mahallerinde bulunan 5 taşınmaz satılacak. Satılacak alanların 3’ü, 3’üncü derece arkeolojik sit alanı ve 2’nci derece sit alanı konumunda. Ayrıca buralar ilanda “zeytinlik” şeklinde de geçiyor. İçinde sit alanının olduğu deniz manzaralı bu 3 alan için yaklaşık 40 milyon lira değer biçildi.
Resmi Gazete’de yayımlanan ilanda, taşınmazlar toplamda 63 milyon TL bedelle satışa çıkarıldı. İlanda bulunan 5 taşınmazdan 3’ünün içinde zeytinlik olduğu ve 2’nci derece doğal sit alanı ve 3’üncü derece arkeolojik sit alanı olduğu belirtilirken bu alanların toplamı ise 40 milyon TL’ye ulaşıyor.
TEMİNAT BEDELİ ALINACAK
İhale şartlarında, komisyonun ihaleyi yapıp yapmamakta serbest olduğu maddesi de yer aldı. 14 ve 15 Nisan’da yapılacak olan ihalede yaklaşık 10 milyon TL geçici teminat bedeli belirlendi.