in

Çeşme’de Nüfus Patlaması

Nüfusu 45 bin olan ilçede şu an 200 bin kişi yaşıyor.

Çeşme’de sosyal izolasyon sürecini, güvenliğini sağlamak isteyenler nedeniyle nüfus artışı yaşanıyor. Gayrimenkul PR şirketinin aktarmış olduğu bilgilere göre resmi nüfusu 45 bin olan Çeşme’de şu an yaşayan kişi sayısı 200 bini bulmaktadır. Yerleşik hayata geçmeye başlayan yazlıkçılar ilçede konut projelerine olan ihtiyacı tekrar hatırlatıyor.

Çeşme’de nüfus patlaması

Resmi kayıtlara göre nüfusu 45 bin olan Çeşme’de yerleşik hayat anlayışı sayının 200 bine yükselmesine neden oldu. Pandemi dönemi boyunca kendilerini koruma altına alan birçok insanın seyahati yaz aylarında bölge üzerinde kalıcılığını sağladı. Uzaktan çalışma modeline geçen firma çalışanları metropol yaşama dönmeme kararı verdiklerinde aileleriyle birlikte yeni ev arayışına girdiler. Gayrimenkul PR şirketi, ilçe üzerindeki konut projelerine ihtiyaç doğduğunu belirterek, mevcut gayrimenkullerin değerinde artış gözlemlendiğini de aktardı.

Nüfus daha da artabilir.

İzmir merkezli dijital pazarlama şirketi Gayrimenkul PR, nüfus artışına dikkat çekti. Pandeminin insan yaşamında birçok anlayışı değiştirdiği son günlerde yazlık alanlarda kalıcılık oranı arttı. En son Kuşadası’nda nüfus artışına bağlı gayrimenkul fiyatlarının yükseldiğine dikkat çeken emlak danışmanları şimdilerde Çeşme’yi konuşuyor. ”Hızlı nüfus artışının bu şekilde devam etmesi üzerine sonbaharda yazlık alanlara daha çok kişi seyahat edecek, nüfus artışı ev açlığını bastıramayacak hale gelecek.”

Arzın önemli bir bölümü sadece yaz ayında tüketilirken, dört mevsim için yaşam imkanlarının oluşturulması adına yeni projeler oluşturulmalı. Uygun fiyatlardan satışa çıkartılan alternatif konut projeleri ise bölgedeki ihtiyacı bir nebze olsun dindirebilir.

Finansal performansın yönetimi doğru olmalı.

Şirket, inşaat firmalarına ve mülk sahiplerine seslenerek kira ve satış gelirleri bakımından birtakım tavsiyelerde bulundu. Finans performansının doğru yönetilebilmesi adına yapılan tavsiyelerde, Çeşme’de üst gelir grubuna yönelik pazarlama süreci dikkat çekiyor. Klasik emlakçılık modelinin ekonomik yönden katkı sağlamadığının altı çizilirken, ilan girip, branda asıp müşterilerin ayağa kadar gelmesi beklenmemeli.

Gayrimenkulde mevsimsel değişiklik yaşandığını vurgulayan Gayrimenkul PR, daha fazla müşteri potansiyeli yakalamak için alternatif pazarlama tekniklerinin geliştirilmesini öneriyor. Daha fazla talep artışına neden olacak dijitalleşme süreci, çağa ayak uydurabilenler sayesinde ekonomide yeni gelişmeler sağlayacaktır. Bu nedenle en kıymetli tekniğin advertorial pazarlama olduğu bilinmeli. İnşaat firmaları ve mülk sahiplerinin yeni pazarlama sürecine dahil edilmesi ise karlı kazançların kapısını açmaya fayda sağlayacak.

Ne düşünüyorsunuz?

102 points
Upvote Downvote

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

Arsa Payı Nedir?

Tapuda Vekaletname İle Satış