Beş yıl önce kurulan ve son 2 yıldan bu yana başkanlık görevini Neşecan Çekici‘nin yaptığı Gayrimenkulde Kadın Liderler Platformu’nun yeni başkanı Didem Hiçyorulmazlar oldu.
Kuruluşundan bu yana GKL Platformu’nda görev aldığını ifade eden Neşecan Çekici, ilk önce Platforma bugüne kadar emek veren tüm üyelere ve kurumlara teşekkür etti. GKL’nin çalışmalarına ilk önce problem ve ihtiyaçların belirlenmesi ile başladığını ve çalışmalarına bu sağlam temeller üzerinden yön verdiğini ifade eden Çekici, “GKL, iki yılda biri ödüllü iki araştırma ile Türkiye’de gayrimenkul sektöründe çalışan kadınların profilini çıkarırken, kariyer gelişimleri, beklentileri ile engel ve motivasyon faktörlerini ortaya koydu. Ayrıca, sektör çalışanı kadınların ekonomik ve sosyolojik açıdan tüm dünyayı etkisi altına alan pandemiden nasıl etkilendiğini belirledi. ‘Maskülen Sektörde Kadın Olmak” araştırmamız Türkiye Araştırmacılar Derneği tarafından düzenlenen Baykuş Ödülleri’nde, ‘Eşitlikçi Baykuş’ kategorisinde Altın Ödüle de layık görülerek bizi gururlandırdı. ‘Covid-19 Döneminin Etkisi Araştırma Raporu’muz ise sektöre dair tespitleri ile bu döneme gelecekte de ışık tutacak önemli bir misyon üstlendi.“ ifadelerini kullandı.
GKL’nin basın ve sektörle buluştuğu aktivitelerinin pandemi akabinde sosyal medya üzerinden devam ettirildiğini söyleyen Çekici, Mentor-Menti buluşmaları, GKL sohbetlerini, eğitimlerini, Danışma Kurulu ve aylık toplantılar gibi diğer buluşmaları karantina tedbirleri ve toplum sağlığını güvenliğini sağlamak adına dijital ortama taşıdıklarını söyledi.
Pandeminin iş yapış şekillerini dönüştürürken, sektördeki kadınların önüne yeni bir engel olarak çıktığına dikkat çeken Çekici, “Önümüzdeki dönemde de sektör çalışanı kadınlarımızın donanımlarını artırarak gayrimenkul sektöründe daha üst kademelerde görev almaları ve söz sahibi olmaları için çalışmaya devam edeceğiz. Danışma Kurulumuz ve üyelerimiz adına yeni başkanımız Didem Hiçyorulmazlar’a başarılar diliyorum. Hep beraber gayrimenkul sektöründeki kadınlarımızın gücüne güç katmaya devam etmek için çalışmaya devam edeceğiz“ dedi.
GKL Eski Başkanı Neşecan Çekici
GKL Platformu’nun kuruluşundan bu yana İcra ve Danışma Kurulu Üyesi olan GKL Eski Başkanı Neşecan Çekici, Epos Gayrimenkul Danışmanlık ve Değerleme A.Ş’ nin kurucusu ve yönetici ortağıdır. Halen GYODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Çekici, ULI Türkiye İcra Kurulu üyesidir. Ayrıca, üyesi olduğu Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) içeriğinde Türkiye’de kadın girişimciliğini geliştirmek, ekonomik ve sosyal yaşamda kadının konumunu güçlendirmek amacıyla düzenlenen eğitimlerde görev almaktadır.
GKL Danışma ve İcra Kurulu üyesi olan ve bir yıldır Eğitim Proje Grubu Başkanlığı görevini yürüten GKL Platformu’nun yeni Başkanı Didem Hiçyorulmazlar, 2017 yılından bu yana AKİŞ GYO A.Ş.‘de üst yönetimde Satış ve Pazarlama Direktörü olarak görev yapmaktadır. Ekibiyle beraber Türkiye’de ilk defa bir gayrimenkul firması tarafından, toplumu bilinçlendirmek ve gelişimine katkıda bulunmak amacı ile hayata geçirilen “Yaşam Akademisi” ile birçok farklı hususta yüzlerce seminer ve söyleşiler düzenleyerek 5 yılda yaklaşık 40 bin kişiye erişilmesine katkı sağlamıştır. Sorumluluğunda olan alışveriş merkezlerinde gerçekleşen projelerle de toplumsal gelişime katkı sağlayarak toplam 193 ödül almıştır. ICSC (International Council of Shopping Centers) ve ULI (Urban Land Institute) üyesi olan Hiçyorulmazlar, 2020 Şubat ayında Data Expert ve Fortune Dergisinin hazırladığı “Türkiye’nin En Etkin 50 CMO ‘su” listesinde yer almıştır.