Düzenlenen toplantıda Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Karşıyaka Müteahhitler ve İşadamları Derneği (KAMİAD) Başkanı Ahmet Akyüz, İZTO Y.K Üyesi ve Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı İsmail Kahraman, MÜFED Başkan Yardımcıları Ayhan Sulak ve Barış Öncü, Yönetim Kurulu Üyesi İslam Yıldırım ve birçok sektör temsilcisi bir araya geldi.
Toplantının açılışını gerçekleştiren KAMİAD Başkanı Ahmet Akyüz, Karşıyaka Belediyesi ile önemli bir işbirliğine imza attıklarını açıkladı; belediyenin ilgili tüm teknik müdürleri ve başkan yardımcılarının ve derneğin 10 temsilcisinin de içinde bulunduğu bir Ortak İmar Komisyonu kurulduğunu ifade etti. İşbirliği ile ilgili bilgi veren Ahmet Akyüz, “Bu komisyon, Karşıyaka bölgesindeki meslektaşlarımızın belediye hakkında olan tüm işlerinde yaşadıkları olumlu ya da olumsuz birçok hususta imar kanunları, ilgili hukuksal mevzuatlar ve teknik konularda bireysel ya da kurumsal olarak tüm ilgili belediye yetkilileri ile çözmeye yoğunlaşan bir özellik taşıyor. Komisyonun bir diğer önemli misyonu da ilgili her birimiyle birçok koordinasyonu sağlayarak, resmi iş ve işlemlerin en hızlı ve doğru şekilde sonuç vermesini sağlamaktır. Bu projenin oluşumda bizlere birçok desteği sağlayan Sayın Cemil Tugay’a derneğimiz adına teşekkür eder, bu oluşumun ilimizdeki diğer belediyelere örnek teşkil etmesini temenni ederiz”
İŞ BİRLİĞİNE HAZIRIZ
Toplantıda söz alan MÜFED Başkanı İsmail Kahraman, İzmir Ticaret Odası ve Müteahhitler Federasyonu olarak problemlerin çözülmesi ve sektörün gelişmesi adına birçok işbirliğine hazır olduklarını açıkladı. İsmail Kahraman “Belediyede oluşturulan inşaat sektör komisyonu oldukça önemli bir çalışma ve diğer belediyelerimizde de bu hususta çalışmalar yapılması önem taşıyor. Sektörle mahalli yönetimler arasında bu tarz işbirlikleri kurulması problemlerin çözümü için de hızlı adımlar atılmasını sağlayacak. Öte yandan bir sivil toplum kuruluşu olarak sektörün yaşadığı inşaat malzemelerindeki aşırı fiyat artışı gibi konular ile ilgili de federasyon olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kenti yakından tanıyan ve insanların ihtiyaçlarını da çok iyi bilen İzmirli müteahhitler olarak şehrimize kalıcı sağlam ve yaşanabilir yaşam alanları inşaa etmek istiyoruz. Bu konu ile ilgili birçok işbirliğine de hazırız. Tüm katılımcılara ve bu etkinliği organize eden herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
İMAR ÇÖZÜM OFİSİ KURULUYOR
Yaşanan İzmir depreminin önemli can ve mal kayıplarına yol açtığını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, konu ile ilgili olarak Bakanlık ve Büyükşehir Belediyesi’yle işbirliği içinde çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.
Cemil Tugay, “ Depremin sonrasında kötü günler yaşadık. 200’e yakın orta ve ağır hasar görmüş 1000 civarında hafif hasar görmüş bina var. İnşaat teknolojisi ve yasal standartlar 1999 yılından önce yeterli değildi. Karşıyaka’da son derece fazla binanın da bu dönemde yapılmış olduğunu biliyoruz. Mülk sahibi olan vatandaşlarımızın önemli bir problemi var. Bakanlık ve Büyükşehir Belediyesi yanı sıra planlama çalışması yapıyoruz. Binaların yenilenmesi önündeki engeller halledilecek. Karşıyaka’nın yaklaşık yarısını içine alan bir alanda bilimsel altyapısı olan etüd çalışması devam ediyor. Karşıyaka’yı planlama ve inşaat konusu ile ilgili doğru yönlendirecek bir önemli proje olacak. Hepimize yol gösterecek. Binaların yenilenmesi ile ilgili süreçlerde hem müteahhitler hem de vatandaşa avantaj sağlayacak. İzmir Kültür Parkta da bir İmar Çözüm Ofisi kuruyoruz. Binasını dönüşüme tabi tutmak isteyen vatandaşlara binanın inşaat hakkı, metrekaresi, yaklaşık maliyet hesaplaması ve hukuki süreçler ile ilgili yol gösterilecek. Vatandaşlarımızın diledikleri kalitedeki binalarda oturabilmeleri için çalışıyoruz. Belediye olarak kapımız herkese açık. Yapılan işin daha sağlam ve hızlı yürümesi için hukuk kuralları kapsamında çözüm için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız” şeklinde konuştu.
Müteahhitler Federasyonu Başkanı İsmail Kahraman, belediyenizde oluşturulan inşaat sektör komisyonu oldukça önemli bir çalışma diğer belediyelerimizde bu hususta çalışmalar yapılmış olacak . Sektörle yerel yönetimler arasında bu işbirliğinin kurulması problemlerin çözümü için de hızlı adımlar atılmasını sağlayacak. Öte yandan bir sivil toplum kuruluşu olarak sektörün yaşadığı inşaat malzemelerindeki aşırı fiyat artışı gibi konular ile ilgili de federasyon olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Amacımız şehri yakından tanıyan ve insanların ihtiyaçlarını da çok iyi bilen İzmirli müteahhitler olarak şehrimize kalıcı sağlam ve yaşanabilir yaşam alanları inşaa etmek istiyoruz. Bu konu ile ilgili birçok işbirliğine de hazırız. Tüm katılımcılara ve bu etkinliği organize eden herkese teşekkür ederim”