in

Kabine Toplantısında Alınan Kararlar Açıklandı !

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısının sonrasında açıklama yaptı. 1 Haziran’dan itibaren koronavirüs kısıtlamalarında devreye sokulacak yeni kararları kamuoyuna duyurdu.

Koronavirüs kısıtlamalarının kaldırılması ve gevşetilmesine dair kararların alındığı kabine toplantısının sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklama yaptı. Yeni kararları kamuoyuna duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan 1 Haziran akabinde atılacak adımları açıkladı.

ULAŞIM SORUNUNU KÖKTEN ÇÖZÜYORUZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan yatırımlarla ilgili yaptığı açıklamalarla söze başlayarak, “Türkiye’de son zamanlarda oldukça önemli projeleri ve eserleri kazandırdık. Kuzey Marmara Otoyolu’nun Habipler kavşağını tamamlayıp hizmete açtık. Pek çok yerde halen inşaatları süren hızlı tren hatlarımız da devreye girdiğinde Türkiye ulaşımda yeni bir döneme gireceğiz. Kara, deniz, hava ve deniz yolu hatlarımızı birbirine entegre halde planladığımız için ulaşımdaki problemleri kökten çözüyoruz. Bizim ülkemiz için yapacak daha fazla hizmetimiz, inşa edecek daha fazla eserimiz var.” dedi.

YATIRIMLAR DEVAM EDİYOR

Koronavirüs sürecinde Türkiye ekonomisinin durmadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yaklaşık 1,5 yıldır salgın ile her cephede kararlılıkla sürdürüyoruz. Toplamda 661 milyar lirayı bulan hibe ve desteklerin ülke huzuruna büyük katkısı olmuştu. Bugün Türkiye dünyada milli gelirine göre oranla halkına en yüksek desteği veren ülkelerin başında gelmektedir. Nüfusu bizimle mukayese edilemeyecek ülkelerin üzerinden gerçekçi olmayan verilerden eleştiri yapmak haksızlıktır. Bugün Türkiye’nin büyüme rakamları açıklandı. Yatırımların devam ettiği ve üretiminin ve istihdamın daha da artacağı açıktır.” şeklinde konuştu.

AŞI SEFERBERLİĞİ BAŞLIYOR

Aşı seferberliği başlayacak diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Haziran ayı tam manası ile aşı seferberliği ayına dönüştürmek için imkanları sonuna kadar zorlayacağız. Yıl sonuna kadar da yerli aşımızı kullanıma sokacağız. Türkiye salgınla mücadelede gelişmiş ülkelerin gerisinde değil ilerisindedir. Bütün bunları söylerken gerçeklere gözlerimizi kapatmıyoruz. Son 6 ayda ciddi sorun yaşayan esnaflarımız olduğunuz biliyoruz. Sokağa çıkma kısıtlamalarının açtığı problemleri biliyoruz. Milletimizin bu süreçte bunaldığını görüyoruz. Yaz mevsimi gelmesi ile insanları uzun süre evde tutmanın hem zor hem de anlamsız olacağını biliyoruz.” ifadelerini kullandı.

KORONAVİRÜS KARARLARI AÇIKLANDI

Koronavirüs tedbirleri ile ilgili alınan yeni kararları açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tek gayemiz insanlarımızın sağlığını güvenliğini sağlamaktadır. Bunun için bulduğumuz her fırsatı kullanıyoruz. Salgının başladığı günden beri açılma ve kapanma kararlarının ardı ardına gelmesinin tek nedeni salgının etkilerini azaltmaktır. Bugün kabine toplantımızda yarından itibaren devreye girecek yeni kararları aldık. Haziran ayı boyunca sokağa çıkma yasakları hafta içi ve Cumartesi 22:00 ile 05:00 arasında devam edecek. Cumartesi 22:00’da başlayacak sokağa çıkma kısıtlamaları Pazartesi sabahı 05:00’a kadar devam edecektir. Kafe ve restoranlar 07:00 ile 21:00 saatleri arasında müşteri kabul edebilecekler. Pazar günleri ise paket servis ile hizmet verebilecekler.” dedi.

Alınan kararların devamını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yaklaşık bir buçuk aydır faaliyetlerine ara veren kahvehane, halı saha, spor salonu da sabah 07:00 akşam 21:00 arası çalışabileceklerdir. Açık ve kapalı alanlardaki nikahlar belirlenen şartlara göre 1 Haziran’dan itibaren başlayabilecektir. Üniversitelerin 2021-2022 akademik takvimi 10 Eylül’de başlayacak şekilde planlanacaktır. Kamu kurumlarındaki esnek mesai uygulaması yeni düzenlemeye kadar devam edecektir.” ifadelerini kullandı.

Ne düşünüyorsunuz?

104 points
Upvote Downvote

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

Ekrem İmamoğlu Bir Kere Daha Kanal İstanbul Projesini Eleştirdi

Kira Kontratı Hangi Durumlarda Geçersizdir ?