Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararla beş arazi ile ilgili özelleştirme kararı verildi.
Resmi Gazete’de yayımlanan kararlar şu şekilde :
- Mülkiyeti Karayolları ve Hazine’ye ait Ankara Varlık ve Akköprü mahallesindeki parsellere dair imar planlarında yapılan değişikliklere yapılan itirazların reddine ve planların onaylanmasına karar verildi. Ziraat Bankası mülkiyetinde bulunan bir parseli yol bağlantısı için kullanıldığından buna dair itiraz kabul edildi.
- Mülkiyeti Hazine’ye ait Ankara Çayyolu’ndaki araziye dair imar planı değişikliklerine yapılan itirazlar reddedildi. İmar planlarının yeni durumuyla uygulanmasına karar verildi.
- Mülkiyeti Hazine’ye ait Sakarya Arifiye’deki araziye dair Ticaret Alanı, İmalathane Tesis Alanı, belediye Hizmet Alanı, Park, Demiryolları Koruma Kuşağı ve Taşıt Yolu” kullanım kararları getirilmesine yönelik imar planı değişikliklerinin onaylanmasına karar verildi.
- Mülkiyeti Şeker Fabrikaları’na ait Samsun Havza‘daki arazinin imar planlarında yapılan değişikliği onaylanmasına karar verildi.
- Mülkiyeti Hazineye ait Tekirdağ Kumbağ‘daki arazi, Karayolları’na ait İzmir Seferihisar Payamlı’daki arazi ve üzerindeki yapılan özelleştirme kapsamına alınmasına karar verildi. Bu taşınmazlar ile ilgili satış, kiralama işletme haklarının tesisi, inşaat yaptırma yöntemlerinden biri ya da birkaçının birlikte uygulanarak 31 Aralık 2025’e kadar özelleştirilmesine karar verildi.