in ,

Konut, Taşıt ve İhtiyaç Kredilerinde Yeni Faiz Oranları ! 26 Mart 2021

Son PPK toplantısında alınan faiz artırımı kararı ile faiz oranları revize edildi !

Bankalar kredi faiz oranlarını değiştirdi. Bankalardan yapılan açıklamada konut, taşıt ve ihtiyaç kredisi faiz oranlarının son faiz artırımı sonrası güncellendiği ve kredi faizlerinin yükseltildiği bildirildi. Kredi faiz oranlarında yaşanan yükseliş özellikle de konut kredisi ve taşıt kredisi almak isteyen bireylerin önündeki en büyük engel olarak görülüyor. Ziraat Bankası, Vakıfbank, İş Bankası, Garanti BBVA, TEB, Akbank ve Halkbank güncel ihtiyaç kredisi faiz oranları haberimizde…

KONUT, TAŞIT VE İHTİYAÇ KREDİLERİNDE YENİ FAİZ ORANLARI

Yeni haftanın ilk işlem gününde bankalar kredi faiz oranlarını güncelledi. Edinilen son dakika bilgilerine göre kredi faizlerinde politika faizi artışı yapıldı.

Konut kredisinde bazı bankaların faiz oranları şöyle ;

Ziraat Bankası: 1.37

Vakıfbank: 1.32

Halkbank: 1.38

TEB: 1.38

Yapı Kredi: 1.39

İş Bankası: 1.40

Akbank: 1.45

120 ay vade ile 250 bin lira çekerseniz 1.37 faiz oranında her ay 4.256,64 TL, toplamda çektiğinizin 2 katından çok fazla yani 512.878,68 TL ödemiş olacaksınız.

Taşıt kredisinde faiz oranları ;

Yapı Kredi: 1.43

Garanti BBVA: 1.49

İş Bankası: 1.50

Akbank: 1.59

Qnb Finansbank: 1.61

Ziraat Bankası: 1.54

1.54 faizle 100 bin lira çekerseniz 48 ay vadede her ay 3.160,17 TL , toplamda 151 bin 688 TL ödemiş olursunuz.

İhtiyaç kredisinde bankaların faiz oranları ;

ING: 1,64

Yapı Kredi: 1.60

TEB: 1.60

Vakıfbank: 1.42

Şekerbank: 1.44

Qnb Finansbank: 1.49

Ziraat Bankası: 1.54

Halkbank: 1.60

1.60 faizle 10 bin lira çeken kişi, 12 ay vadede her ay 943 lira öder ve toplamda 11.377,36 TL ödemiş olur.

Konut Kredisi Nasıl Alınır ?

Konut kredisi kullanmak istiyorum diyen kişilerin satın almak istedikleri konutun tapusu ile kredi kullanmak istedikleri bankanın şubesini ziyaret etmeleri yeterli olacaktır. Banka başvuru işleminde ilk olarak konut kredisi başvuru formu doldurmanızı ister. Ardından kimlik numarası bilginiz üzerinden kredi notu ve kredi sicili sorgulaması yapılarak kredi için uygunluğunuz değerlendirilir.

Yeterli bulunmanız halinde banka konut kredisi ekspertiz ücreti talep eder ve bu ücreti ödemeniz halinde konut kredisi eksper raporu çıkartılarak konutun değeri belirlenerek bu değer üzerinden maksimum yüzde 80 oranında kredi kullanmanıza izin verir. Geriye kalan yüzde 20 ‘lik tutar ise konut kredisi peşinatı olarak sizden tahsil edilir. Genelde konut kredisi onay süresi 3-4 iş günü arasında değişmekte olup konut kredisi ekspertiz işlemi daha hızlı tamamlanırsa 1-2 gün içinde de onay verilmektedir.

Ardından banka satış sürecini başlatır ve tapu dairesinden randevu alınarak bankanın avukatı ile birlikte konut kredisi kullanmak istiyorum diyen kişi ile satışı yapacak olan kişi ile birlikte tapuya gidilerek satış yapılır. Banka avukatı bu esnada tapu kütüğü kaydına banka adına tapuya ipotek şerhi koydurur ve konut kredisi borcu bitene kadar tapuya ipotek şerhi uygulanmaya devam eder.

Konut Kredisi Şartları Nelerdir ?

Her bankanın uyguladığı koşullar farklı olmakla birlikte genellikle tüm bankaların ortak olarak aramış oldukları konut kredisi şartları da bulunmaktadır. Örneğin kredi çekilerek satın alınmak istenen konutun tapusunun olması tüm bankalar tarafından aranılan şartlardan biridir. Yine konutun iskanının bulunması, kredi çekmek istiyorum diyen kişinin yüksek kredi notu ortalaması bulunması, temiz bir kredi sicili bulunması, maaşı ile kullanmak istediği kredi notu ortalamasının arasında yarı yarıya oran bulunması aranılan ortak şartlardandır.

Ne düşünüyorsunuz?

208 points
Upvote Downvote

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

TOKİ, 30-31 Mart Tarihlerinde Konut ve İşyeri Satışı Yapacak

Emlakçılara Tanınan Süre Doluyor !