Gayrimenkul fiyatlarının giderek artması ve bankaların faiz oranlarını yükseltme kararları nedeniyle uygun fiyata konut almak neredeyse imkansız hale geldi.
Ziraat Bankası’nın oluşturduğu Ortak Konut Kredisi, 5 kişinin ortak olarak konut satın alabilmesi için fırsat sunuyor. Uygun faizli ve yüksek vadeli konut kredisi ile çok düşük taksitlerle ev sahibi olabilirsiniz.
Ziraat Bankası Ortak Konut Kredisi Nedir ?
En az 2, en çok 5 kişinin ortak olarak yatırım amacıyla satın alacağı konutlar için Ziraat Bankası, Ortak Konut Kredisi imkanı sunuyor. Bu kapsamda, Ziraat Bankası tarafından oluşturulan tek kredi ile konut almak mümkün. Krediye dahil olan her bir ortak, kendisine düşen miktarı ödeyerek kredi borcunu tamamlayabiliyor.
Ortak Konut Kredisi Özellikleri
Ziraat Bank tarafından sunulan Ortak Konut Kredisi, toplu geliri olan en az 2, en çok 5 kişinin toplu bir şekilde konut almaları için veriliyor. Bu krediyi ortaklardan biri, birkaçı ya da tümünün kullanması mümkün. 500 bin liraya kadar ekspertiz değeri olan konutlar için ekspertiz değerinin yüzde 90’ına kadar, ekspertiz değeri 500 bin liranın üzerinde olan evlerde ise ekspertiz değerinin yüzde 80’ine kadar kredi kullanılabiliyor.
Bankanın sunmuş olduğu ortak konut kredisini cazip kılan ayrıntı ise maliyet oranları. Banka tarafından Eylül ayı sonu itibarıyla müşterilere uygulanacak konut kredisi faiz oranı yüzde 1.29 .
Ortak konut kredisi ile alınan gayrimenkul üzerine ipotek tesis ediliyor ve gerekli görülürse Ziraat Bankası şubeleri tarafından ek teminat da istenebiliyor.
Ziraat Bankası bireysel kredi kullanan müşterilerine hayat, konut ve zorunlu deprem sigortası hizmetlerini de sunmaktadır.
Ortak Konut Kredisine Nasıl Başvurulur ?
Ziraat Bankası’nın oluşturduğu ortak konut kredisine banka şubelerine giderek müracaat yapabilirsiniz. Başvuru yaparken ortak olacak kişilerin de şubeye gitmesi gerekiyor.
Ortak Konut Kredisi İçin İstenen Belgeler
• Kredi başvuru formu,
• Kişilerin nüfus cüzdanı, sürücü belgesi ya da pasaport fotokopileri,
• Çalışma durumuna göre gelir belgesi,
• Serbest Meslek Mensubu olan kişiler için, bağlı oldukları meslek kuruluşundan alınan üyelik belgesi fotokopisi,
• Tüzel kişiliklerin ortağı olan kişilerden ortağı olduğu şirkete ait ticaret sicil gazetesi fotokopisi,
• Tapu belgesi fotokopisi.