İzmir depreminin sonrasında Bayraklı ilçesinde hasar gören 65 bina yıkıldı. Bu yıkımın sonrasında alan inşaat yapımına hazır hale getirildi. İlgili alanın haricinde toplamda 7 alanda 1.444 deprem konutunun inşaatına başlandı. Ayrıca rezerv alanda yine TOKİ tarafından depremzedelere teslim edilmek üzere 8.100 konut yapılıyor. Bayraklı ilçesinde 3 milyon 800 bin metrekarelik alanda da rezerv konutları inşa ediliyor. Bu alanda yüzde ellinin üzerinde yeşil ve sosyal donatı alanları olacak.
İZMİR’DE DEPREM KONUTLARI YÜKSELİYOR
TOKİ’nin İzmir projeleri kapsamında ilk etapta 1.700’e takım deprem konutunun inşaatı devam ediyor. Haziran ayı içerisinde diğer etaplar da yine TOKİ tarafından ihaleye çıkarılacak. Bu ihalelerin tamamlanmasının sonrasında 3.500 deprem konutunun yapımına da başlanılacak.
Depremzedeler için inşa edilen konutlara dair nitelikler de belli oldu. Rezerv alanda yapılacak olan konutlardaki 3+1 evler 127 metrekare olacak. Yine aynı yerde yapılacak olan 2+1 konutların büyüklüğü ise 90 metrekare olarak açıklandı. Bu proje bitirildiğinde İzmir yeni bir cazibe merkezi haline gelecek.
Yatay mimari örneği olarak projelendirilen deprem konutları az katlı ve yeşil alanın ortasına konuşlandırılacak. Ayrıca Bayraklı’da inşa edilen deprem konutları lokasyon açısından da son derece dinamik bir alanda yapılıyor. Proje tamamlanıp depremzedelere konutlar teslim edildiğinde bölge çok canlı bir yerleşim yeri haline gelecek. Beton görünümünden ziyade yeşil alan hakimiyetinin olması ise bu noktayı son derece cazip hale getirecek.
BAKAN KURUM İNCELEME YAPMIŞTI
TOKİ tarafından yapımı süren deprem konutları inşaatı geçtiğimiz haftalarda Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından ziyaret edilmişti. Deprem konutlarını inceleyen ve aksaklıkları yerinde tespit eden Bakan Kurum’un verdiği talimatların sonrasında inşaat süreci daha da hızlandı.